Je huis verkopen zonder makelaar, is dat wel veilig?

Je huis verkopen zonder makelaar. Het kan heel veel geld schelen, aangezien een makelaar altijd een bepaald courtage berekent. Maar toch neemt zo’n makelaar je ook heel wat werk uit handen. Je betaalt hem of haar natuurlijk wel voor de geleverde service. Hieronder maak ik een opsomming van voors en tegens over je huis verkopen zonder makelaar.

Je huis verkopen zonder makelaar; de voordelen

Je bepaalt zelf. Alles. Jij maakt de foto’s van je huis en de omgeving. Jij zorgt dat deze via de diverse (sociale) media verspreid worden. Jij zorgt voor een goede beschrijving van je huis en de omgeving. Jij bepaalt zelf de vraag- of verkoopprijs. Jij bepaalt wanneer mensen kunnen komen kijken. En jij gaat zelf in onderhandeling. Je bent dan zo vrij als een vogeltje en kunt de hele verkoop van jouw huis precies naar jouw hand zetten. Het klinkt prachtig. Maar een huis verkopen zonder makelaar is geen sinecure!
huis verkopen zonder makelaar

Je huis verkopen zonder makelaar; de nadelen

Je huis verkopen zonder makelaar is niet zonder gevaar. Je moet van goeden huize komen om je huis zo voordelig mogelijk vast te leggen op de gevoelige plaat. Dan moet je nog zorgen dat je je huis en de omgeving zo mooi mogelijk omschrijft, zonder het mooier te maken dan het is, maar natuurlijk ook nog zonder te liegen. Tekstschrijven is toch een vak apart. Het verspreiden van de informatie via (sociale) media lijkt gemakkelijk. Maar vergeet je één dingetje, dan kun je moeilijk achterhalen hoe je dat kunt verbeteren. Helemaal als jouw facebookpost al 1687 keer gedeeld is. Want zo snel gaat het! Daarbij moet je dan ook nog eens je eigen -privé- contactgegevens wereldkundig maken. Wil je dat? Een advertentie blijft soms járen rondwaren op sociale media. Een huis verkopen zonder makelaar betekent ook dat jij zelf de prijs van je huis moet bepalen. En dat is nog lang niet gemakkelijk. Het huis is jou misschien dierbaar, maar voor een ander betekent het (nog) niks. Welke waarde hang je aan scholen en een winkelcentrum in de buurt? Moeilijk hoor! En dan nog de kijkers. Voel je je echt veilig in je eigen huis wanneer er vreemden komen kijken? Je huis verkopen zonder makelaar is echt minder makkelijk dan je zou denken.

Kan je huis verkopen zonder makelaar gemakkelijker?

Je huis verkopen zonder makelaar kan, binnen de ring van Amsterdam, ontzettend eenvoudig én ook nog eens heel veilig zijn! Je neemt daarvoor contact op met c111.nl. Zij kunnen je al binnen een week een goed bod doen. Dus waar wacht je nog op: ga je huis verkopen zonder makelaar en zonder alle rompslomp!