Energie besparen, altijd de moeite waard!

Energie besparen is de perfecte manier om veel geld te besparen. Je wilt comfortabel leven, zonder teveel te betalen voor gas en stroom. Maar hoe kun je dat doen zonder te gaan zitten klappertanden onder een dekentje?

Kies de juiste leverancier voor jouw energie

Op bovenstaande site kunnen ze je heel goed helpen met het uitrekenen van de voordelen of nadelen van het overstappen van de ene energieleverancier naar de andere. Je kunt goed zien of je meer of juist minder gaat betalen wanneer je overstapt. Dat is natuurlijk alvast stap één. Als je overstapt naar een goedkopere leverancier hoef je er niet bang voor te zijn dat je gas of stroom van een mindere kwaliteit is. Dat is vast fijn om te weten. Toch kan het zijn dat je voor dezelfde energie flink minder kunt gaan betalen als je goed om je heen kijkt. Je kunt zelfs zelf contact opnemen met je huidige leverancier van energie als je van een andere leverancier een goed aanbod hebt gekregen “wat gaan jullie daaraan doen?”.
Energie

Zelf meewerken aan het besparen van energie

Dat klinkt veel moeilijker dan het eigenlijk is. Je zorgt er bijvoorbeeld gewoon voor dat er geen lampen branden in kamers waar je niet bent. Ook laat je de centrale verwarming niet op standje braden staan als je niet in huis bent. En als je in huis bent, zet je de verwarming een half graadje lager dan je normaal zou doen en trek je een trui aan. Je regelt natuurlijk overal spaarlampen en zorgt ervoor dat je elektrische apparatuur een heel goed energielabel heeft. Laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten en zet de televisie uit in plaats van op sluimerstand. Energie besparen kan zo gemakkelijk zijn!

Energie besparen door je huis aan te passen

Je kunt energie besparen door je huis goed te (laten) isoleren. Vergeet vooral het dak niet te laten aanpassen. De warmte in je huis stijgt zo gemakkelijk naar buiten. Energie besparen kan ook door je ramen en kozijnen te vervangen. Dubbel of driedubbel glas zorgt voor veel betere isolatie en houdt de warmte binnen. We stoken natuurlijk niet voor de mussen! Ook kun je gemakkelijk de vloeren isoleren door er van die groene platen op te leggen voor je laminaat of andere vloerbekleding gaat leggen. Energie besparen kost misschien eerst wat tijd en geld, maar is zeker de investering en moeite waard!