Een beveiligingscamera voor je nieuwe woning

beveiligingscamera

Heb je een nieuwe woning gekocht? Van harte gefeliciteerd! Je kunt waarschijnlijk niet wachten tot het moment waarop je de sleutels krijgt, zodat je het huis helemaal naar jouw wens kunt maken. Misschien wil je nog een en ander verbouwen, om het vervolgens leuk in te richten. Maar denk je ook aan de veiligheid? Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe woning beschermd is tegen woninginbraak. Een beveiligingscamera kan hierbij helpen.

 

Voorkom een inbraak met een beveiligingscamera

Woninginbraak is niet iets waar je mee bezig wilt zijn als je bezig bent met een nieuwe woning. Veel liever houd je je bezig met een leuke inrichting en het opknappen van je nieuwe paleisje. Toch is het iets waar je goed bij stil moet staan. Het zou namelijk een ontzettend nare start zijn op je nieuwe plek wanneer er ingebroken wordt. Het thuis voelen wordt hiermee een heel stuk moeilijker. Om woninginbraak te voorkomen, en om na een onverhoopte inbraak goed te kunnen handelen, is een beveiligingscamera eigenlijk onmisbaar.

 

Maak het ze niet te makkelijk

Zorg er daarom voor dat het zo moeilijk mogelijk is voor inbrekers om de woning te betreden. Dit doe je door geen ladders buiten te laten staan tijdens het klussen en geen sleutel onder de mat te bewaren voor de schilder. Deze kleine dingen zorgen er al voor dat je het werk van een inbreker een stuk moeilijker maakt. Goede sloten op deuren en ramen zijn een tweede stap. Ook hier dien je tijdens het verbouwen van je nieuwe woning al goed over na te denken.

 

Investeer in goede camera’s

Een volgende stap is het aanschaffen van enkele goede beveiligingscamera’s en deze op de juiste plekken in en om de woning te plaatsen. Er zijn veel verschillende soorten beveiligingscamera’s waar je uit kunt kiezen. Wanneer je de camera’s bijvoorbeeld wilt kunnen bekijken wanneer je zelf niet in de woning aanwezig bent kun je kiezen voor een IP-camera. Deze is aangesloten op het wifi-netwerk. Op deze manier kun je ook onderweg of op je werk de camerabeelden bekijken. Als het belangrijk is om heel scherpe beelden op te nemen kun je het beste kiezen voor een HD-camera. Deze nemen haarscherpe beelden op, waarop de inbreker het beste herkend kan worden. Wanneer je een reguliere beveiligingscamera te duur vindt kun je kiezen voor een dummycamera. Deze ziet eruit als een reguliere beveiligingscamera, maar is eigenlijk een dummy. Een dummycamera heeft dus uitsluitend een afschrikkend effect voor inbrekers.