Bij een nieuwe badkamer hoort een nieuwe doucheset

doucheset

Nu ik mijn badkamer aan het verbouwen ben, ben ik op zoek naar een nieuwe doucheset. Er zijn verschillende soorten douchesets op de markt. Ik zag al snel door de bomen het bos niet meer. Wil ik een regendouche, of een eenvoudige handdouche? En kies ik voor een moderne doucheset of liever een klassiek model? In deze blog leg ik je meer uit over het kiezen van een mooie doucheset voor mijn douche.

Handdouche

Een standaard doucheset bestaat uit een handdouche, een standaard en een kraan. Met de kraan kan de temperatuur worden geregeld. De handdouche kan op de standaard worden geplaatst en hiermee in hoogte worden versteld. De douchesets zijn het meest verkocht en daarom ook in de meeste Nederlandse badkamers terug te zien. Wanneer je wilt kiezen voor een meer luxe doucheset in jouw badkamer is wellicht een doucheset met regendouche iets voor jou.

Regendouche

Of het nu stralend zonnig weer is, of juist een Hollandse bewolkte lucht: met een regendouche sta je altijd onder een fikse regenbui. Een mooie regendouche is een must voor iedere badkamer. Een regendouche heeft een grote kop die recht naar beneden loopt. Hierdoor voelt het net alsof je onder een heerlijk warme regenbui staat te douchen. Dit voelt heerlijk luxe. De regendoucheset wordt op minimaal 2.00 meter gemonteerd, zodat je er gemakkelijk onder kunt staan. De regendouches zijn verkrijgbaar als doucheset met een handdouche, of uitsluitend als regendouche.

Stijl van de doucheset

Douchesets zijn in verschillende stijlen verkrijgbaar. Zo zijn er klassieke sets met ronde vormen en meer ‘tierlantijnen’, terwijl er voor de moderne badkamer ook douchesets zijn die strakker van vorm zijn. De klassieke douchesets zijn vaak voorzien van witte knoppen en greepjes, terwijl moderne sets uitsluitend van roestvrijstaal zijn gemaakt. Veel moderne douchesets zijn daarnaast voorzien van een regendouche. Een hedendaagse badkamer is daarom eigenlijk niet meer compleet zonder mooie regendouche met vierkanten kop.

Doucheset voor ieder budget

Er zijn douchesets in alle denkbare budgetten op de markt. Waar een eenvoudige set al voor een paar tientjes verkrijgbaar is, zijn er ook design douchesets die enkele honderden euro’s kosten. Gelukkig kun je hier zelf een afweging in maken. Besparen op je doucheset kan door deze online te bestellen en zelf te monteren. Uiteraard moet je dan zelf niet over twee linkerhanden beschikken, zodat de set mooi in de badkamer gemonteerd kan worden.