Hoe kan ik het beste mijn huis verkopen?

huis kopen roosendaal

Wanneer je besloten hebt je huis te gaan verkopen, wil je dit uiteraard natuurlijk zo snel mogelijk gedaan hebben en vaak ook nog voor een goede prijs. Wanneer je enorm veel geld investeert zal je hoogstwaarschijnlijk je huis snel verkopen. Het is echter de vraag of je enorm veel geld wilt betalen om je huis te verkopen in Roosendaal.

Wat is de huidige waarde van uw huis?

Het is belangrijk om te weten wat de huidige waarde van je huis is. Wanneer je dit niet scherp hebt, kan het zijn dat je huis niet kan verkopen of juist verkoopt voor veel te weinig geld. Het kan namelijk zijn dat er het een en ander veranderd is aan de waarde van het huis, sinds je het zelf gekocht hebt.

Kies de juiste vraagprijs

Zodra mensen hun oog hebben laten vallen op jouw huis zijn ze vaak geneigd om laag in te gaan zetten. In Nederland wordt gemiddeld genomen ongeveer 8% procent onder de vraagprijs betaald. Houd hier dus ook rekening mee. Velen kiezen ervoor laag in te zetten en vanuit daar te gaan onderhandelen over de vraagprijs. Bij het kiezen van de juiste vraagprijs moet je jezelf verdiepen in de klant oftewel de koper. Wat zou jij bereid zijn te betalen voor het huis? Maak ook slim gebruik van de prijs. Zo is een huis van 199.000 euro vaak aantrekkelijker dan een van 201.000 euro.

Presenteer je huis neutraal

De huidige presentatie van je huis is waarschijnlijk door jouzelf ingericht. Houd hierbij rekening mee dat dit jouw smaak is en niet van een ander. Sommige mensen vinden het moeilijk om door een bepaalde smaak heen te kijken. Hierdoor kan het zijn dat ze het huis niet bij hun vinden passen, terwijl de inrichting helemaal aan henzelf is. Probeer dan ook het huis op een zo neutraal mogelijke manier in te presenteren.

Huur een flexibele makelaar in

Er zijn jammer genoeg nog steeds makelaars die alleen op vaste tijden bezichtigingen laten doen. Potentiële kopers willen geen tijden opgelegd krijgen. Neem daarom ook een flexibele makelaar. Zo kunnen de potentiële kopers op een tijd die hen uitkomt het huis bezichtigen.  Dit vergroot de kans om het huis te verkopen aanzienlijk.