Hoe hou je je badkamer goed schoon?

Het schoonhouden van de badkamer is voor veel mensen een uitdaging. Doordat er In de badkamer vaak veel vocht In de lucht hangt dan krijgen veel mensen te maken met schimmel. Daarnaast is er in menig badkamer sprake van gele aanslag tussen de tegels. Het schoonhouden en schoonmaken van de badkamer is voor veel mensen dan ook een flinke klus en in dit artikel geven we je wat tips om het wat slimmer aan te pakken.

Voorkomen is beter dan genezen

Zoals met veel aspecten van het schoonmaken is het In de badkamer van belang dat je consistent bezig bent met het schoonhouden van de badkamer. Het kan de moeite waard zijn om elke dag na het douchen de tegels en de douchewanden even droog te trekken met een kleine handtrekker. Veel mensen zien dit over het hoofd omdat het toch elke keer een kleine moeite is, maar het is zeker geen loze moeite. Doordat je de wanden en tegels droog trekt, voorkom je vorming van kalkaanslag en schimmel. Kalkaanslag en schimmel zijn vaak lastig schoon te maken dus voorkomen is beter dan genezen. Een ander belangrijke factor in het voorkomen van opbouw van schimmel is het installeren en gebruiken van goede ventilatie. Door de vochtige lucht voldoende af te zuigen zorg je ervoor dat schimmel zich niet kan vestigen onder bijvoorbeeld een badkamer meubel.

Gebruik de juiste producten

Zelfs wanneer je consequent je best doet om je badkamer schoon te houden, zal je alsnog regelmatig energie moeten steken In het schoonmaken. Bijvoorbeeld de spiegel badkamer met licht heeft regelmatig een schoonmaakbeurt nodig om de spiegel helder te houden en de verlichting niet doffer te laten worden. Dat geldt ook voor wastafels, waarbij het belangrijk is om de tandpasta resten regelmatig te verwijderen. Voor de kalkaanslag tussen de voegen van de douche is het een goed idee om de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken. Een veel gebruikt mengsel is schoonmaakazijn gemengd met water. Je hoort vaak over speciale mengsels waarmee je kalkaanslag gemakkelijk kan verwijderen, maar dit zullen we je niet aanraden. Het mengen van schoonmaakmiddelen brengt veel risico met zich mee omdat er giftige gassen kunnen ontstaan die schadelijk zijn voor de gezondheid of zelfs dodelijk kunnen zijn. Vaak is het zo dat de gespecialiseerde schoonmaakmiddelen nog beter werken ook. Vergeet ook niet om de ventilatieschacht regelmatig schoon te maken. Deze kan namelijk verstopt raken en hierdoor minder goed afzuigen. Dit leidt dan weer tot een verhoogde opbouw van schimmel.